Op een geschikte manier omgaan met emoties kan je leren. Boost Camp is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma voor leerlingen van de derde graad lager en eerste graad secundair onderwijs. Het werd ontwikkeld door de vakgroep VOPSpsy van UGent onder leiding van prof. dr. Caroline Braet, onder meer op basis van de gegevens van Generatie 2020.

 

Train de trainer

De train-de-trainer is bedoeld voor leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs en eerste jaar secundair onderwijs. De training bestaat uit 2 delen:

  • een theoretisch luik dat aan de hand van een video-opname (ong. 15 minuten) aangeboden wordt,
  • een dag opleiding om met het programma aan de slag te gaan in de klas.

Alle deelnemers worden nadien lid van een lerend netwerk waarin de concrete implementatie van Boost Camp besproken wordt.

De vorige trainingen vonden plaats op dinsdag 22 november 2022 en dinsdag 17 januari 2022 in het Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22. De volgende trainingen worden georganiseerd tijdens schooljaar 2022 - 2023.

De train-de-trainer (inclusief online materialen, syllabus, broodjesmaaltijd en deelname aan het lerend netwerk) kost ‚ā¨ 50,- per deelnemer, achteraf gefactureerd aan school.

De train-de-trainer is mogelijk gemaakt door het Huis van het Kind Deinze.

 

Lerend netwerk

In de dagdagelijkse drukte op school is het niet steeds evident om met een nieuw uitdagend programma aan de slag te gaan.

Om de implementatie van Boost Camp op school te ondersteunen, organiseren we een lerend netwerk. Dit lerend netwerk staat open voor iedereen die ooit deelnam aan de train de trainer van Boost Camp (zowel BaO als SO, vanuit elk net).

Het netwerk wordt begeleid door Ilse Leenaerts, pedagogisch begeleider van het katholiek onderwijs en Maai De Maerteleire, kwaliteitscoördinator van VCLB Deinze.

Het volgende netwerk wordt georganiseerd op donderdag 9 maart 2023 van 9u tot 11u OF van 14u tot 16u in het Huis van het Kind in Deinze.

Deelnemen kan gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via dit formulier.